Српску монархистичку странку „Српска Слога“

About Us

основали су чланови који су напустили странку СПО (Српски покрет обнове) а остали доследни изворним идејама СПО-а.


У погледу друштвеног уређења Српска монархистичка странка ‘‘Српска Слога’’ ће се залагати за обнову парламентарне монархије у Србији.


Српска монархистичка странка „Српска Слога“ је странка демократских, либералних и грађанских опредељења.


Дубоко верујемо у снагу Српске традиције, вере и културе које су очувале српски народ, упркос искушењима којима је био изложен у својој историји.


Сматрамо да само политика која почива на демократским правилима и институцијама може донети друштвено благостање, ауторитет државе и углед у међународним односима.


Основ сваке успешне политике је слободан човек који својим радом и предузетништвом у тржишној утакмици ствара друштвено богатство.


Српска монархистичка странка „Српска Слога“ верује у грађанска начела, јер сматра да напредак нашег народа и наше државе у новијој историји почивају на темељима грађанског друштва и његовим вредностима.


Такође, вође и чланови Српске монархистичке странке „Српска Слога“ верују да је снажно грађанско друштво темељ правне и демократске државе али и да се грађанско друштво може успешно развијати само у стабилној држави.


Српска монархистичка странка „Српска Слога“ ће се залагати за једнакост шанси и корективне мере државе која ће свим младим људима пружити прилику да својим радом и залагањем остваре одговарајући друштвени материјални статус као и за слободу вероисповести.


Национални и демократски разлози, као и наша традиција, упућују на обнову монархије у Србији, модерне уставне парламентарне монархије у којој би Краљ имао првенство части, али не и власти, и био симбол јединства државе и надстраначки кров у вишестраначкој демократији.


Таква Краљевина Србија програмски је идеал Српске монархистичке странке ‘‘Српска Слога’’.